10 Μαρ 2010

Κυπροποίηση

Οι μετανάστες στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν σε ένα τόπο αρκέφκουν τζιαι συμπεριφέρονται όπως τους ντόπιους. Ό,τι θωρούν παίρνουν, και στην περίπτωση μας αρκέφκουν τζιαι παρκαρίσκουν όπου έβρουν, φκαίννουν που το αλτ χωρίς να σταματήσουν, ξύζουν καπάλιν λαχεία, "Εν κρυάδα σήμερα!",  "Γεια σου κόρη!", "Ντάξη αγάπη μου.", "Ρε, έφυες!".

Ως τωρά εθωρούσα τα τούτα ούλλα με μια δόση ελαφρότητας. Μικροπράματα, ωραία. Παίρνουν τζιαι που τα καλά μας κατιτίς, φέρνουν μας τζιαι τούτοι τα δικά τους. Ώσπου τζιαι είδα μια μιτσιά ρωσσίδα μαθήτρια του δημοτικού να ππουννιαρίσκει με μίσος το περιοδικό της ομόνοιας.

-Μα τί κάμνεις τζιαμέ;
-... [ππουνιές]
-Με ποιαν ομάδα είσαι;
- Αποέλ!

Μάσσιαλλα μας, έν μπορώ να πω. Μια χαρά τα εκαταφέραμεν. Οι νέοι κύπριοι είναι εδώ. Άμαν ακούσω και το "όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους" θα κοιμούμαι ακόμα πιο ήσυχα τα βράδια.



                                           Ποδοσφαιρική μυθολογία - Γιάννος Δημητρίου

5 σχόλια:

Κκουλλάς είπε...

Έννεν αναμενόμενο?
Τζαι θεμιτό ως ένα βαθμό?

κουλλούριν μουσσιεμένον είπε...

Όσο αντιμετωπίζουμε τη ποδοσφαιρική βία μόνο ως πρόβλημα των γηπέδων ναι, θα είναι αναμενώμενο. Τούτο όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι και τρομαχτικό. Μια τέθκοια συμπεριφορά από ένα ξενάκι χωρίς ιδιαίτερο παρελθόν στην Κύπρο δείχνει - το λιγότερο - τη στασιμότητα της κοινωνίας μας. Κουντούμεν το πρόβλημα ως πάρατζιει.

Γενικά, ως θετικό άτομο που είμαι και ως απελέτζιτη που είναι η κυπριακή κοινωνία βαθιά μέσα μου ελπίζω πως οι καινούριοι κύπριοι (ντόπιοι και ξένοι) θα αποδειχτούν καλύτεροι από τους απερχόμενους. Φτάνει να τους στηρίξουμε. Μπορούμε να τους καθοδηγήσουμεν. Κάμνουμεν το; Ελάχιστα.

Ανώνυμος είπε...

Που τη μια θέλετε να ενσωματωθούν στην κυπριακή κοινωνία κτλ κτλ και από την άλλη όταν ενσωματώνονται έχετε παράπονο! Ε, αυτή είναι η κυπριακή κοινωνία που θέλετε να αφομοιωθούν Κύριοι! Διαλέξετε τι θέλετε επιτέλους.

Που είναι το πρόβλημα μια ρωσσίδα(ή οποιαδήποτε ξένη μαθήτρια) να υποστηρίζει μια ομάδα στην Κύπρο?
Πάντα εσείς οι αριστεροί αντιλαμβανόσασταν με ένα δικό σας τρόπο τι πάει να πει "αποδοχή" και "μη-ρατσισμός", αλλά η κυνικότητα σας ξεπερνά τα όρια.

Αν η μαθήτρια ψήφιζε ακελ, φώναζε οι τούρκοι είναι αδέλφια μας και "εππουνιάρισκε" το περιοδικό του ΑΠΟΕΛ, σίγουρα δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα!!
Ρατσιστές,υποκρίταροι!

Diasporos είπε...

Ρέ ανόητε ανώνυμε το νόημα έν το έπιασες καθόλου, εντζιήστηκες αμέσως τζιαμέ που σε πονεί η πληγή της προπαγάνδας που μασουλάς.

κουλλούριν μουσσιεμένον είπε...

θιγμένε ΑΠΟΕΛίστα,

πρόσεχε γιατί έν θωρείς ίντζα μπροστά σου. Για να καταλάβεις, τόση εν η τυφλαμάρα σου που έν έδωκες - ούτε καν καταλάθος! - ούτε καν πάνω σε ένα χαραχτηριστικό μου.

υποστηρίζω = ππουννιαρίσκω τον αντίπαλο; πολλά ωραίος φίλ-αθλος!

Άτε για χαττίρι σου να αντιστρέψουμε το τυχαίο στιγμιότυπο σε αποελίστικο περιοδικό και ομονοιάτισσα "φίλαθλο".