27 Μαρ 2010

Διαρρήξεις στη Δασούπολη

Τες τελευταίες μέρες, έως και μήνα, έχουν γίνει πάρα πολλές διαρρήξεις στη γειτονιά μου. Μεινίσκω στη Δασούπολη. Επισήμως έν άκουσα κανέναν να ενημερώνει τους κατοίκους της. Πολλοί δεν γνωρίζουν τίποτα.
Έσιει δέκα μέρες να κοιμηθούμε καλά το βράδυ. Είμαστε όλοι με ένα κόμπο στο στομάχι, πετασσούμαστε ίσια πάνω στο πρώτο τρίξιμο. Πρώτα ήταν μόνο χρηματικές κλοπές σε σπίτια. Βρίσκουν κανένα παράθυρο που ένναιν καλά κλειστό και μπαίνουν μέσα την ώρα που κοιμάσαι, κλεβουν όσα μπορούν και φεύγουν. Μετά ήταν η μεγάλη ληστεία σε καφέ της περιοχής. Απειλές με μαχαίρι. Μετά ήρτεν ο βιασμός και κακοποίηση μιας κορούς που προφανώς εμείνισκε μόνη της. Εμπήκε για να κλέψει τζιαι είπεν να κάμει τζιαι καμιά άλλη δουλειά αφού ήβρεν ευκαιρία. Επισήμως δεν είπαν σε ποια περιοχή της Λευκωσίας έγινε το τελευταίο. Είπαν μόνο ότι στην συγκεκριμένη περιοχή σημειώθηκαν πρόσφατα πολλές διαρρήξεις. Μάλιστα.

Πού έννα πάει τούτη η κατάσταση; Ανακοινώσαν σκίτσο του βιαστή - άτε να τον έβρουμεν. Τζιαι άτε τζιαι ήβραμεν τον, εννα τον πιάσουν; τους άλλους που "δουλεύκουν" μαζί του;

Εκουραστήκαμεν πολλά. Ζούμε σε εμπόλεμη κατάσταση. Εσταματήσαμεν ξαφνικά να απασχολούμαστε με τες δουλειές μας και τα όνειρα μας. Γιατί έν μας κοντεύκει η αστυνομία να συνεργαστούμε; Μεινίσκει τζιαμέ αμίλητη, παθητική.

Φοούμαι ότι η κατάσταση θα χειροτερεύει όσο πάει αν δεν κάμουμεν κατι. Τζιείνοι εν οργανωμένοι. Πρέπει να οργανωθούμε τζιαι εμείς.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαλαρώστε όσο γίνεται τζιαι δέτε το πραχτικά το θέμα. Εν η νέα πραγματικότητα ανα το παγκόσμιο.
Σκέφτου στη γειτονιά μου σπάζουν τζάμια αυτοκινήτων κάθε νύχτα, παίζουν κόσμο, κλέφκουν σπίθκια, τζιαι πάλε ήβραμεν την ισορροποία. Εν αναπόφευχτη η αλλαγή τούτη, όπου τζιαι να είσαι. Τζιαι συνηθίζεις την στο τέλος. (λυπηρό)

Το θέμαν εν να προσέχεις πολλά, πού πάεις τζιαι πότε, τζιαι το σπίτι ναν ασφαλισμένο πάντα.




ΔΙΑΣΠΟΡΟΣ

misharos είπε...

Τζιαι η γιαγιά μου μινίσκει Δασούπολη. Εν μόνη της τζιαι κάθε νύχτα τζιμάτε με 100 έννοιες παστην τζιεφαλήν της άμπα τζιαι κλέψουν την. Ναν ούλλα τα παράθυρα κλειστά τζιαι σφραγισμένα, να έσιει το μοπαιλ της στο κομοτίνο να μας πιάει αμέσως μόλις ακούσει κάτι, να εσιει φυλαμένα τα λεφτά της καλά. Τωρά θέλει να βάλει τζιαι σύστημα συναγερμού.
Εν δράμαν η κατάσταση.

The Passenger είπε...

Μεν ακούεις του Διάσπορου, άλλον εν το επίπεδο της κατάντιας στη χώρα που μεινίσκει τζιαι άλλο το επίπεδο στη Κύπρο.

Η Λευκωσία σε αντίθεση με τις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού έσιει μέγεθος που αν η Αστυνομία ασχοληθεί σοβαρά τζιαι με σχέδιο μπορεί να απαλλαχτεί που το έγκλημα σε πάρα πολλά μεγάλο βαθμό.

Αλλά εν ασχολείται.

Το ένα θέμα εν η πολιτική κοινητοποίηση, με δημόσιες παρεμβάσεις σε κανάλια τζιαι ανοιχτές επιστολές σε δημόσιους αξιωματούχους τζιαι πολιτικούς. Μόνο αν γίνει βούκινο εννά αγχωθεί λλίο η αστυνομία τζιαι εννά σας προσεγγίσει, ακόμα τζιαι με την τόση παχυδερμίαση που έσιει.

Το άλλο εν τούτο που λές, να οργανωθείτε. Να μαζευτείτε ούλλοι οι κάτοικοι μαζί, να κάμετε ένα κοινό ταμείο τζιαι με τα λεφτά να αγοράσετε εξοπλισμό ασφαλείας.Οποιος εννά κάμει την διάρρηξη εξάλλου πρώτα γυροφέρνει την γειτονιά 2-3 φορές, μια κάμερα εννα πιάσει την φάτσα του, ασε που κάποιες φορές οι φάτσες εν ήδη γνωστές στην αστυνομία.

κουλλούριν μουσσιεμένον είπε...

Διάσπορε προσπαθούμε να λύσουμε και τα πρακτικά θέματα. Προσπαθούμε να βρουμε λύσεις στο θέμα της ασφάλειας χωρίς να σταματήσουμε να αναπνέουμε. Έχουμε δρόμο ακόμα. Και το καλοκαίρι με τα ανοιχτά παράθυρα ακόμα να φανεί.

Πιστεύκω ότι η Κύπρος 'μου' μπορεί να ξεπεράσει αρκετά ποτούντα προβλήματα. Έν θέλω με τίποτε να την δω στη θέση των μεγαλουπόλεων. Οι γειτονιές της μπορούν ναν ανθρώπινες.

Μisharos, πραγματικά τζιαι εμείς έτσι αντιδρούμε. Πρώτη φορά εχω την έννοια του κινητού μου τόσο πολλά. Την ιδέα του συναγερμού μπορεί να την έπιασε που διαφημιστικα φυλλάδια που κυκλοφορούν. Πε της να πιάσει το νούμερο του τηλεφώνου καμιάς γειτόνισσας της, μπορεί να της φανεί χρήσιμο.

Passenger, πράγματι η αστυνομία μπορεί να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες. Για το θέμα της οργάνωσης εσκέφτουμουν πιο απλά πράματα. Να έχουμε νάκκον ο ένας την έννοια του άλλου, να ανταλλάξουμε τηλέφωνα. Να ξέρουμε ποια σπίθκια είχαν πρόβλημα και πότε. Τέθκοια πράματα.

Κκουλλάς είπε...

Που τη στιγμή που οι αρμόδιοι (αστυνομία κλπ) εν ασχολούνται εν μεινίσκουν πολλές επιλογές.
-Κάμνεις το τουτούκκιν στα κανάλια να ρεζιλευτούν πέρκι συγκινηθούν λλίο (τούτο εν προσφέρει πολλά νομίζω)

Πιο δραστικά:
-Εγκατάσταση συναγερμού.
-Αντεπίθεση. Φκάλτε σκοπιές τζαι άμα τους δείτε επιτεθείτε. Για όπλο ας κρίνει ο καθένας , από βάζο, γλάστρα μέχρι... άτε εν θα πω.
Το μόνο που θα έλεα αν όποιοσδήποτε επιχειρούσε να απειλήσει την περιουσία μου ή ακόμα σhειρόττερα την οικογένεια μου, έχω το στο νου τζαι είμαι αποφασισμένος, τζείνη την ώρα που μακάρι να μεν έρτει θα του κάμω μεγάλη ζημιά.

κουλλούριν μουσσιεμένον είπε...

Αργοπορημένο update: εσυνομώτησεν το σύμπαν φαίνεται, την νύχτα που έγραψα το ποστ εσυλλάβαν τον βιαστή. Έν επερίμενα να γίνει τόσο γλήορα. Μπράβο της κοπέλλας, πρέπει να έδωσε πολλά καλή περιγραφή του.